Fang det unge segment ved at lægge indhold på Youtube

29 % af befolkningen er på den eller anden måde dagligt i kontakt med Youtube-videoer, lyder det i en artikel fra Politiken.

De udenlandske medier, herunder særligt USA, er klar over udviklingen og er derfor i højere grad begyndt at uploade indhold på platformen for at fange det unge segment.

Christine Sørensen, Googles danske talsperson, opfodrer de danske medier til at følge trop.

Men der er den med, om bjerget skal komme til Muhammed, eller om Muhammed skal komme til bjerget? Vi ved, at en tredjedel af Danmarks befolkning er på YouTube hver dag. Der er også mange på politiken. dk, men forsvindende færre unge. På den måde er fremtiden stor på YouTube. Og det er ikke nødvendigvis kun os, der former den,” lyder det fra Christine i interviewet med Politiken

Læs mere her

Graduate programmer tillokker udenlandske topstuderende

Store danske virksomheder såsom Danske Bank, Danfoss, Arla og Novo Nordisk, gør en aktiv indsats for at få fat i de absolut bedste topstuderende fra Kina, Mexico og Nigeria.

For netop at klare sig godt i den internationale konkurrence har virksomhederne fokus på at anskaffe de bedste kandidater fra de markeder, hvor koncernerne opererer.

Graduate-programmet fungerer godt til at få fat i de gode kandidater. Vi får bedre kandidater, end hvis vi rekrutterede de unge fra land til land. Graduate-programmet har langt større synlighed. Samtidig får vi eksponeret talenterne hurtigere i organisationen, fordi de indgår i en toårig rotation, hvor de blandt andet er forbi hovedkvarteret i Danmark,” lyder det fra viceadm. direktør med ansvar for salg, marketing og produktion hos medicinalkoncernen Novo Nordisk, Kåre Schultz. 

Novo Nordisk har modtaget overvældende 10.068 ansøgninger til de 60 opslåede pladser i graduate-programmerne.

Læs ansøgertal for de øvrige virksomheder og meget mere her 

Kritik af Trustpilot

Trustpilot har I Danmark eneret på indsamling af brugerbedømmelser på internettet. Sitet er en platform for forbrugerbedømmelser og skaber kommunikation forbrugerne imellem og bygger bro til de anmeldte virksomheder. Hver enkelt bedømmelse og erfaring med virksomheder skulle være behjælpelig med at hjælpe andre potentielle kunder til at træffe de rette beslutninger inden de foretager et køb.
Alle kan give en bedømmelse på trustpilot og disse er offentligt tilgængelige, så andre kan få gavn af de tidligere kundeerfaringer.

Trustpilot kritiseres dog for ikke at give udtryk for en neutral brugervurdering, da virksomheder kan indgå en betalingsaftale med sitet, som sikrer dem lettere og direkte adgang til kunder, hvorfor der kan stilles spørgsmålstegn ved grundlaget for sammenligning virksomhederne imellem.

Auktionshuset Lauritz.com har som følge heraf opsagt deres betalingsaftale med Trustpilot.
For at man som forbruger kan blive korrekt vejledt, bør der være ens vilkår for de virksomheder, der bliver bedømt. Et site for forbrugeranmeldelser bør være upartisk” lyder det fra selskabets administrerende direktør, Mette Rode Sundstrøm.

Læs mere her

Potentiel forbrugsrekord i påsken

Onsdag før påske er en af årets største handelsdage. Sidste år blev det til et samlet forbrug på intet mindre end 1,578 milliarder kroner, viser tal fra Nets.

“Historisk er onsdag en kæmpe handelsdag, og når vi tager sidste års friske rekord i betragtning, kan det godt se ud, som om der bliver tale om endnu en rekord i år,”lyder det fra Nets kommnukationschef, Søren Winge.

Til forskel fra jul er det næsten kun madvarer, der bliver lagt I kurvene I påsken, så med det for øje, kan benævne det som værende “årets mest intense dag på dagligvarefronten” iflg. Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Foruden onsdag før påske er d. 21-23 december årets absolut største handelsdage.

Læs hele artiklen her 

Løngabet mellem mænd og kvinder mindskes

Gabet mellem lønninger mellem mandlige og kvindelige kollegaer bliver mindre.

Et mandligt HK/Privat medlem tjener pt 12 procent mere end sin kvindelige kollega.
I kroner og øre drejer det sig i snit 3,764 kroner månedligt.
Løngabet er svundet med 4,7 procentpoint i løbet af det sidste årti og 1,6 procentpoint i forhold til forrige år.

Der skal være ligeløn for lige arbejde, så det er godt, at løngabet bliver mindre. Men mænd er jo ikke 12 procent bedre til at udføre samme arbejde. Lønhullet skal lukkes, og det kræver, at Folketinget kommer på banen“, lyder det fra Marianne Vind, HK/Privats næstformand.

Iflg. HK/Privar bør der foretages konkrete stramninger af loven om de kønsopdelte lønstatistikker. Den nuværende lovgivning betyder, at i en virksomhed med 35 personer, skal 10 af hvert køn besidde nøjagtig samme jobfunktion.

HK foreslår en lovændring, så kun tre personer skal sidde i samme jobfunktion og ønsker samtidig at få adgangen til lønstatistikker, tillidsrepræsentanter mv. gjort lettere.

Læs hele artiklen på epn.dk

 

Irma er københavnernes foretrukne supermarked

Undersøgelse fra analyseinstituttet Yougov, påviser at dagligevarekæden, Irma, har det absolut bedste image ifølge adspurgte på Sjælland.

Undersøgelsen byggede på en vurdering ud fra følgende parametre: Kvalitet, generelt indtryk, value for money, lysten til at anbefale varemærket, omdømme og kundetilfredshed. Irmas score var på 33,2 point. Nettos var på 26,2 til sammenligning.

Irmas score forholder sig dog væsentligt anderledes på den anden side af storebælt.
Her må dagligvarekæden se sig tilfreds med en ottende plads med blot 7,4 point.
Føtex har indtaget førstepladsen hos både jyderne og fynboerne med en vurdering på hele 35,8 point.

Læs hele artiklen her