Vink farvel til kontantbetaling

I 1991 skete 81 pct. af detailhandlens omsætning gennem kontantbetaling – i 2012 var det kun 25 pct.

Nye tal fra Nationalbanken og Nets viser, at handler foretaget med dankort til gengæld næsten er tidoblet fra 111 millioner til omkring 1 milliard i 2013.

”Kontanter vil langsomt, men sikkert blive udfaset som betalingsmiddel de kommende år. Rent teknologisk er der intet til hindrer for, at vi afskaffer kontant betaling i morgen. Systemerne er udviklet, teknologien er der” lyder det fra Jan Damsgaard, der er it-professor ved CBS.

Dette styrkes yderligere af betalingssystemet Mobile Pay, der ligger som downloadet app på mere end 1,5 millioner smartphones.

Læs mere her

Samarbejde mellem netbutikker og fysiske butikker

Udnyttelse af både fysiske butikker og digitale salgskanaler bliver afgørende for at skabe succes i fremtidens detailhandel, lyder det fra adm. direktør i Hedal Kruse Brohus, Lars Hedel, specialist i E-handel.

For fremtiden vil vi i stigende grad se e-handlere indgå samarbejde med fysiske forretninger ved bl.a. at åbne showrooms eller fysiske butikker.
Dette hænger sammen med en forbrugeradfærdsændring lyder det fra E-handel specialisten
“Tidligere købte forbrugere på nettet, primært fordi det skulle være billigt, men i dag køber vi på nettet, fordi det skal være nemt for os, og når det er det nemme, der kommer i fokus i stedet for prisen, så kan de fysiske forretninger noget, online-butikkerne ikke kan” lyder det fra Lars Hedel.

Læs hele artiklen her

Hver fjerde går med en drøm om at blive selvstændig

Undersøgelse fra Metroxpress viser, at 28 pct. af danskere går med en en iværksætterdrøm.
I målgruppen 18-29 år er det hele 48 pct., der drømmer om egen virksomhed.
“Det er virkelig positivt, at der er så mange danskere, der har den drøm, men jeg ville bare ønske, at der var flere, der gjorde noget ved det”, således udtaler formand for Dansk Iværksætterforening, Christian Walther til metroxpress.

Walther fortsætter “Vi skal lære af andre landes mentalitet, hvor man hylder initiativet. Som iværksætter i Danmark hører du ofte folk sige “hvorfor får du dig ikke et ordentligt job og en fast løn?” Men vi skal lade være med at være så bange på andres vegne”

Læs hele artiklen på Jyllandsposten

Tøj-giganten H&M overrasker med stærke salgstal

Aktien for Hennes & Mauritz er steget med 2,6 pct. svarende til 281,3 kr.
H&M placerer sig dermed på en femteplads over de mest stigende aktier i indekset, Stoxx Europa 600.
Salget for tøjkæden er samlet set steget med 17 pct. i det forløbne år og kommer dermed ud med et langt bedre overskud end de forventede 10,1 pct, lyder det ifølge SME Direkt.

Læs hele opgørelsen her

Beskedent fald i tomme kontorlokaler

I Hovedstaden samt på Frederiksberg og i Tårnby og Dragør er der længere mellem ledige kontorer – men tomgangen er fortsat høj. Der er sket et fald på 0,9 pct. viser spritnye tal fra Oline-ED-statistikken, men særligt omegnen og Nordsjælland er fortsat hårdt ramt.

De tomme kontorer mdannes til boliger
En måde hvorpå man forsøger at komme problemet til livs er ved at omdanne kontorlokalerne til boliger. Dette er bl.a. set med succes hos PFA Pension, der sammen med Thylander Gruppen overtog fra Nykredit for nogle måneder siden.

Hvad med de andre lokaletyper?
Ledigheden for butikslokaler står mere eller mindre uændret fra forrige kvartal (6,4 pct.) og sammenlignet med statistikken fra sidste år, er der heller ikke nogen store udsving at spore.
I Hovedstaden står omtrent 3 pct. af forretningerne tomme, men der spores et mindre fald både i Københavns omegn og i Nordsjælland.

Lager og produktionslokaler har landsdækkende en gennemsnitlig ledighed på knap 4 pct.

Læs mere her

Foråret byder på et lille opsving i danskernes forbrug

Nye tal fra Danmarks statistik viser de første tre måneder af 2014 har budt på en beskeden fremgang på 0,3 pct. i detailsalget.

“Det er dog slet ikke nok til at tro på en ny forbrugsfest i dansk økonomi. Tværtimod vil de fleste danskere kun opleve en beskeden fremgang i rådighedsbeløbet i år. Og mange af dem kæmper stadig med en stor gæld. Derfor vil danskerne stadig have fokus på opsparing og nedbringelse af gæld,” lyder det fra Tore Stramer fra Nykredit.

Privatøkonom, Lars Olsen, fra Danske Bank gør dog opmærksom på, at man skal have påsken i mente, når man kigger på de nyeste forbrugstal.
“Det er ikke imponerende, og det ligger også under det, man kan kalde normal vækst i forbruget. Men det er trods alt mere, end vi har været vant til i de senere år. Det er også årsagen til, at det går lidt bedre for dansk økonomi”, lyder det fra Lars.

Der ses gennemsnitlig en stigning i danskernes privatforbrug, men det er i en svag størrelsesorden – nemlig 0,2 pct. pr. kvartal.

Ønsker du at høre mere om udviklingen, så læs her