Lavprisvarer er blevet endnu billigere

Prisfald i de danske discountbutikker giver besparelser, der tæller flere tusinde kroner til forbrugerne.

Politikens årlige pristjek af 37 dagligvarer i discountkæderne Netto, Rema 1000, Aldi, Lidl og Fakta viser, at det over hele feltet er blevet billigere at handle discountvarer det seneste år.
Dagligvarer såsom hvedemel og flaskeøl er faldet med henholdsvis 14 og 8 pct. og de mange danske kaffedrikkere kan glæde sig over et prisfald på kaffe på minimum 5 pct. i samtlige undersøgte discountbutikker.

I gennemsnit er dagligvarepriserne faldet med 3,94 pct. iflg. undersøgelsen.

Dette betyder, at en gennemsnitlig børnefamilie ved årets afslutning vil stå med 3000 kroner ekstra lommen, viser beregninger fra Danske Bank.

Forbrugerrådet og Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen glæder sig over resultaterne fra Politikens pristjek. Begge parter har tidligere rettet kritik mod discountkædernes priser ved tidligere års pristjek, da de har fundet det mærkværdigt, at tallene ofte har været nært identiske og der ofte kunne spores prisstigninger på trods af udsving i råvarepriserne.

Læs mere her på epn.dk

Uenighed om den danske byggebranches tilstand

Ny rapport fra Bygherreforeningen forudser, at den danske byggebranche vil blive presset i fremtiden, da de danske entreprenører ikke har kapacitet til at udføre de mange opgaver, der hører et stort byggeboom til.

Iflg. undersøgelsen vil antallet af byggeprojekter til over 50 mio. kr. stige med mere end 50 pct. over de næste to år og det skulle de danske entreprenører tilsyneladende ikke være i stand til at udføre iflg. Bygherreforeningen.

Dansk Byggeri påpeger, at rapporten mangler nuancer og erklærer sig uenig i skønnet om byggebranchens fremtid:

”Rapporten viser kun en del af virkeligheden. Vores vurdering er, at den samlede private og offentlige bygge- og anlægsaktivitet vil falde fra 2014 til 2015,” lyder det modsvarende fra Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri til epn.dk.

Læs begge udlægninger på epn.dk