Investeringsejendommene hitter igen!

En ny undersøgelse viser at efterspørgslen efter investeringsejendomme i Danmark – og i særdeleshed København er højere end aldrig før. Ikke siden før finanskrisen er der blevet kastet så store pengesummer efter investeringsejendomme herhjemme.

Læs hvorfor om hvem som især køber ejendommene på finans.

Nyt butikscenter på vej til Hillerød!

Hillerød kommune er klar til starte opførelsen af et nyt butikscenter med over 2000 m2 butikker i udkanten af Hillerød. Handelslivet i Hillerød bakker i særdeleshed op om tiltaget, som dog kræver at planloven ændres en smule.

Læs hvad der skal til for at det nye center kan blive en realitet her.

Ny lov kan ramme ejendomsinvestorer

Et nyt lovforslag, som egentlig har til formål at stoppe skattetænkning i kommanditselskaber, risikerer nu at ramme danske ejendomsinvestorer særdeles hårdt. Lovforslaget vil i en betydeligt grad begrænse investorenes muligheder for at foretage forbedringer på deres bygninger.

Læs mere om skattefinten og hvordan man vil komme den til livs her.

Færre tomme butikker i Nordjylland

Tomme butikslokaler var der mange af i Nordjylland, hvis man kigger tilbage de seneste år. Det er fortid. I dag er har den nordlige del af Jylland haft landets største fald i ledige butikslokaler. I 2010 var der flest tomme butikker og i 2015 går det for alvor galt da hver tiende butikslejemål stod tom. Dog har det taget en positiv retning, og tomgangen er nede på omkring syv procent, hvilket er godt nyt.

Læs hele artiklen her 

 

 

Flere og flere lejere deler kontorlokaler

Det er blevet et hit, at dele fælles faciliteter blandt lejere. Store som små virksomheder finder det værdifuldt, at man eksempelvis deler mødelokaler, kantine, fitness og reception deles med andre lejere. EDC Erhvervs markedsundersøgelse bekræfter nemlig den populære tendens. Ifølge Thomas Møller Kristensens fra EDC Erhvervs, er det ikke en overraskende tendens, som især er økonomiske fordele.

Læs alt om deleejendomme på Business.dk

Nye erhvervsbygninger på vej til Odense

Der er tale om tre bygninger, Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset i Odense Centrum, som skal bestå af 28.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Det er Aarsleff der skal bygge for AP Pensions ejendomme AP Ejendomme for 350 mio.

Det store byggeri forventes at starte i sommer 2018 og afslutte ved udgangen af 2020.

Læs mere om det på Business.dk

Historisk få ledige butikslokaler i København

Der er for alvor færre ledige lokaler i hovedstaden siden 2008 skriver retailnews i en artikel. Det er særligt i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør, hvor udviklingen især er fremherskerende. Ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening skyldes det overordnet set danskernes privatforbrug som er steget de seneste par år.

Før finanskrisen ramte  Danmark, var butiksledigheden i København helt nede på under en procent. Men da krisen opstodind, steg ledigheden i løbet af 2008. I januar 2013 var ledigheden op på 3,6 procent og op på fem procent i København.

Læs hele artiklen på Business.dk