Færre tomme erhvervslokaler

Finanskrisen satte i den grad sit præg på det danske erhvervsmarket.
Før finanskrisen brød ud, stod kun 1,3% af landets industribygninger tomme. Efter finanskrisen, steg ledigheden af industribygninger til omkring 4,3%.
Men skuden er nu ved at vende om, og vi er på vej fremad igen, viser en undersøgelse. Flere flytter nemlig ind i de tomme lokaler, hvilket har fået procentdelen af tomme lokaler ned på under 3%.

Det er særligt nede i Sydsjælland og Vestsjælland at der ses et fald blandt tomme lokaler, men generelt set opleves der forbedringer over hele landet

Læs hele artiklen vedr. tomme industribygninger her.

Fremgang for virksomheder på Sjælland

Igennem de seneste 3 år, har Region Sjælland haft stor vækst indenfor erhvervsmarkedet. Dette betyder at der er langt færre ledige erhvervslokaler til rådighed, særligt kontorer og lokaler til lager/produktion er efterspurgte.

Vi skal faktisk helt tilbage til 2008, før at vi ser en lavere andel af tomme lokaler – Region Sjælland er derfor tæt på at være oppe på samme beskæftigelsesniveau som der var før finanskrisen.

Læs mere om hvordan det går for landets regioner her

Det Nye Brokvarter i Århus udvides

I Århus skal der nu opstartes et byggeri på 29.500 kvadratmeter.
Området der udvides kaldes Det Nye Brokvarter, og er placeret langs Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

Byggeriet skal rumme over en masse lejligheder, men derudover skal bygges erhvervslokaler i den store bygnings stueplan,.

Der er planer om at der skal være både butikker, cafeer, fitnesscentre osv.
Det store boligbyggeri skaber en masse liv til området, og der vil derfor være en masse trafik forbi ens erhvervslokale.

Læs mere om nybyggeriet i her

Odder kommune er populær blandt virksomheder

Odder kommune har igennem de seneste par år, gennemgået stor vækst indenfor erhvervsmarkedet. Siden år 2013-2015 har kommunen haft en stigning af cvr.-numre på intet mindre end 24 procent.
Det er særligt tilflyttere fra den sydlige del af Aarhus, som vælger at slå sig ned i Odder kommune.

Denne voldsomme stigning betyder derfor også at der nu er mangel på erhvervslokaler i kommunen. Der er i den forbindelse flere virksomheder som står i kø til erhvervslokaler i størrelsen 100-200kvm.

Her kan du læse hele artiklen