Kontorejendom opkøbt i det centrale København

Der er tale om hjørneejendommen med beliggenhed på hjørnet mellem Bernstorffsgade og Stoltenbergsgade på Vesterbro. Kontorejendommens centrale placering gør den ligger tæt på blandt andet Tivoli, Kalvebod Brygge, Københavns Hovedbanegård og Glyptoteket. Bygningen bliver på købernes hjemmeside beskrevet som arkitektonisk smuk og med mange fine detaljer. Der er i alt tale om 4 000 kvadratmeter kontorejendom, som er fordelt ud over 5 etager. Bygningen indeholder også en høj, lys underetage med atriumgård.

I 1916 blev bygningen oprindeligt opført til bogbinderi og -trykkeri, men har den seneste tid været benyttet til kontorer af Københavns Kommune. Nu er den solgt til det private firma M. Goldschmidt Ejendomme. Deres mål med ejendommen er at istandsætte den med respekt for ejendommen oprindelige kvaliteter og derefter udleje lokalerne til en eller flere lejere.

Læs hele artiklen her.

Lokalt fynsk fødevaremarked åbner

Initiativet hedder Erholm Fødevaremarked og er placeret i Erholms Gods i Aarup. Det er et alternativ til Føtex og SuperBrugsen, men også til private gårdbutikker. Markedet er tiltænkt mindre fynske producenter, der måske ikke producerer i så store mængder, at de kan sælge til de supermarkeder, som fødevaremarkedet skal være en konkurrent til. Der findes massevis af små gårdbutikker langs de fynske landeveje, hvor der ikke er lagt fra jorden, til de bliver solgt, og tanken med projektet er at videreføre denne lokale tankegang. Der er langt mellem gårdbutikkerne, men ved at samle flere butikker under ét tag, ønskes der at skabe bedre forhold for både køber og sælger og et alternativ til de klassiske indkøbsmuligheder.

Der bliver plads til 16 producenter, der kan leje sig ind i fødevaremarkedet, hvor de kan sælge deres lokale kvalitetsvarer. Lignende initiativer er også set andre stedet på Fyn.

Erholm Fødevaremarked slår for første gang dørene op på lørdag d. 23. juni. Læs hele artiklen her.

Ekstra penge til initiativer uden for Slagelse

Landudvikling Slagelse har fået flere penge til LAG-puljen. Nu er puljen helt oppe på 1,3 millioner, som man, hvis man har et passende projekt, kan søge om at få del i. Det er EU, som har postet ekstra midler i puljen, som er tiltænk idéer om almennyttige projekter, der har til formål at gøre det mere attraktivt at bo på landet. Et af kriterierne for at få del i puljen er, at projekterne ligger uden for Slagelse by. Hvis virksomheden passer ind under kriterierne og bliver udvalgt, kan små og mellemstore virksomheder også modtage pengene. Netop det, at man kan modtage støtte direkte til en virksomhed er meget unikt.

Summen, man kan modtage, ligger fra 100 000 kroner og helt op til 430 000 kroner, og man kan få op til 50% i støtte. Fristen til at ansøge om LAG-puljen er d. 21. august.

Læs hele artiklen her.

 

 

International hæder til Vejle Psykiatri

I 2017 stod den nye psykiatriske afdeling i Vejle på 17 000 kvadratmeter klar til indflytning, og for nylig modtog afdelingen hæder.  Ved European Healthcare Design Awards 2018 i London modtog byggeriet en international arkitekturpris. Prisen Vejle Psykiatri kunne tage med hjem fra awardshowet d. 12. juni hed Mental Health Design, og konkurrenterne til prisen var psykiatriske huse fra hele verden. I sidste ende var det Vejle Psykiatri, som trak det længste strå og byggeriet i Vejle fik ord som ”an absolutely fabulos project” med på vejen.

Fokusset i byggeriet var at finde en indretning og nogle tekniske løsninger og materialer, som kunne stå stærkt i mange år ud i fremtiden. Det arkitektoniske greb er enkelt og afdelingen er en kombination af funktionelle administrative bygninger og klyngehuse.

Få et større indblik i projektet ved at læse hele artiklen her.

Herning kommune opkøber ejendom af Blå Kors

Herning Kommune og Blå Kors Danmark er blevet enige om en salgspris. Der er tale om Blå Kors-ejendommene på Bethaniagade midt i Herning, som et enigt Økonomi- og erhvervsudvalg har besluttet at opkøbe. Ejendommen huser blandt andet Varmestuen og herberg, som nu kan se frem til en ombygning. Planen er at rive de nuværende bygninger ned og genopføre faciliteter, der ligesom de nuværende, skal huse udsatte borgere i området. Udgiften for denne proces er beregnet til at blive omkring 1,75 millioner kroner. Da Blå Kors og Herning kommune er blevet enige om en salgspris på 4 millioner kroner, vil den samlede pris, inklusiv det medfølgende papirarbejde, komme til at blive cirka 6 millioner.

Årsagen til ombygningen er, at bygningerne kort sagt er udtjente. De er gamle, slidte og forældede og trænger til udskiftning. Det glæder derfor Herning Kommune, at de med dette projekt kan skabe nogle forbedrede og mere tidspassende faciliteter til de udsatte borgere i kommunen. Samtidig trænger området også til en byfornyelse.

De nye bygninger forventes at stå klar om to års tid. Læs mere om projektet her.