Dankortet gløder – Nu tror danskerne på et økonomisk opsving

Nye tal fra Danmarks statistik viser for tredje måned i træk, at forbrugertilliden stiger. I august endda med en markant stigning fra 3,7 i juli til 5,9 i august.

Og den positive udvikling er også at spore over hele linjen – Stigende boligpriser og realløn fører til flittigt brug af dankort som afspejles på industrien.

“Det er den højeste registrerede forbrugertillid siden slutningen af 2007. Kombinerer vi det med, at vi lige nu oplever den laveste inflation i 60 år, så er det rigtig gode nyheder for udsigten til danskernes forbrugslyst” lyder det fra chefanalytiker i Nykredit, Tore Stramer.

Chefanalytikeren vurderer, at den positive økonomiske udvikling er kommet for at blive, så politikerne ikke behøver at diskutere finanspolitiske lempelser ved forhandlingsbordet medmindre dårlige nyheder fra resten af Europa skulle sætte sit spor på dansk økonomi – men vi kan godt forvente , at “den positive drejning er kommet for at blive”, Tore Stramer.

Læs hele artiklen på epn.dk