Kritik af Trustpilot

Trustpilot har I Danmark eneret på indsamling af brugerbedømmelser på internettet. Sitet er en platform for forbrugerbedømmelser og skaber kommunikation forbrugerne imellem og bygger bro til de anmeldte virksomheder. Hver enkelt bedømmelse og erfaring med virksomheder skulle være behjælpelig med at hjælpe andre potentielle kunder til at træffe de rette beslutninger inden de foretager et køb.
Alle kan give en bedømmelse på trustpilot og disse er offentligt tilgængelige, så andre kan få gavn af de tidligere kundeerfaringer.

Trustpilot kritiseres dog for ikke at give udtryk for en neutral brugervurdering, da virksomheder kan indgå en betalingsaftale med sitet, som sikrer dem lettere og direkte adgang til kunder, hvorfor der kan stilles spørgsmålstegn ved grundlaget for sammenligning virksomhederne imellem.

Auktionshuset Lauritz.com har som følge heraf opsagt deres betalingsaftale med Trustpilot.
For at man som forbruger kan blive korrekt vejledt, bør der være ens vilkår for de virksomheder, der bliver bedømt. Et site for forbrugeranmeldelser bør være upartisk” lyder det fra selskabets administrerende direktør, Mette Rode Sundstrøm.

Læs mere her