Landmænd lugter nemme penge i økologi

Det er snarere med henblik på økonomi end økologi, når landmænd pludselig ønsker at omlægge deres landbrug til at være økologiske.

Tanken om økologi i Danmark har eksisteret gennem 50 år, men er idag langt mere udbredt og ikke kun forbeholden idealister.  Flere forbrugere kræver økologiske varer og der ses et direkte boom på det økologiske marked. Bøndernes branceorganisation, Landbrug og Fødevarer (L&F) ønsker at få strammet op på kravene omkring økologi, så de bliver ens i hele EU.

L&F er først for nyligt gået ind i sagen og har tidligere først og fremmest stået i spidsen for det koventionelle landbrug og økologisk landsforening har i lang tid været alene om at kæmpe for omlægning af marker til økologisk drift.

Nu støtter flere og flere konventionelle landmænd op om omlægning til økologiske marker og der spekuleres i hvorvidt den pludseligt opståede interesse har sammenhæng med de store offentlige tilskud, der gives ved omlægning af jord til økologisk dyrkning.

Læs mere her 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *