Positiv udvikling i industrien

En egelkapital lige så velpolsret som opsparingskontoen, en nedbarberet gæld samt eksplosion i nettoresultaterne har på trods af de optimistiske resultater ikke umiddelbart sat gang i investeringerne.
Således konkluderes det af rådgivnings- og revisionsselskabet KPMG på baggrund af analyse foretaget i 12.000 industrivirksomheders regnskaber fra 2009 til 2012.
KPMG opfodrer derfor virksomhederne til sætte gang i investeringer, der kan øge den efterlyste tillid til markedet og dermed skabe flere arbejdspladser og stigende vækst. Fra Dansk Idustri lyder det, at “mange virksomheder har investeret selv i de hårdeste krisetider. Der er mange virksomheder, der lider, siger han, og derfor er der ikke grund til at finde truthorn og flag frem lige foreløbig”.
Læs hele artiklen her

Ny handelsaftale vil ændre markedet globalt

“Det kan blive en game changer for hele verdenshandlen”, lyder det fra Dansk Industri.
EU’s ministerråd har netop givet EU-kommission grønt lys til at indlede forhandlinger med USA om en handels- og investeringsaftale.
Den danske eksport vil med den nye aftale forventeligt øges med  20-25 mia. kr. årligt, lyder forudsigelserne fra Udenrigsministeriet. DI anslår, at der vil blive skabt 12-14.000 nye danske jobs som følge heraf.
Læs mere om fordele og ulemper ved en eventuel fremtidig handelsaftale med USA her

Maj Invest klar til at købe aktier i Matas

Kapitalforvaltningsselskabet Maj Invest står klar til at købe aktier i kosmetikkæden Matas, såfremt markedsværdien sættes til o. 4 mia. kr.

“Vi kunne godt være interesserede i Matas, hvis prisen er den rigtige. Vi synes, den rigtige pris er fire mia. kr. for selskabet. Det, man skal tænke på, er, at der er sælgere, der ved alt, og så er der os, der i princippet ikke ved ret meget i øjeblikket”, – således lyder det fra Keld Henriksen chefporteføljemanager fra Maj Invest til Reuters Finans.Læs mere her 

København står i spidsen for dansk vækst

København bidrog med 2,7 procent til den økonomiske vækst i Danmark i perioden fra 2010 til 2012, mens resten af landet kun kom op på 0,5 procent, således lyder det iflg. business.dk.
Det diskuteres derfor, hvorvidt der skal sættes midler af til at stimulere de andre byer eller om man i stedet skal vælge at sætte flere penge på hovedstaden for at øge dennes status som vækstdrivkraft for Danmark.
Tal fra organisationen for Økonomisk samarbejde og Udvikling, OECD, viser, at det kaster 20 job af sig i det øvrige Danmark, når der skabes 100 jobs i hovedstaden. Derimod giver det det kun syv ekstra job i resten af Danmark for hver 100, der skabes uden for hovedstaden.  Denne udvikling kan dog vendes, hvis der bruges flere ressourcer på forbedringer af den danske infrastruktur, mener Høgni Kalsø Hansen, ekspert i økonomisk geografi ved København Universitet.

Læs hele artiklen her

800 kroner mere til forbrug i familiernes sparegris

Der er sket en stigning på 1,8 procentpoint i første kvartal på lønningerne på det private arbejdsmarked  (sammenlignet med 2012) , fremgår det af tal fra arbejdsgiverorganisationen, DA.
Tore Stramer, seniorøkonom i Nykredit, vurderer, at danskerne ikke står over for massive lønstigninger, da krisen fortsat har sit tag på dansk økonomi, men at lønningerne samlet i 2013 vil stige hurtigere end inflationen som det sidst er set tilbage i 2009.
Læs hele artiklen og se udregningerne for den antagede lønvækst i 2013 her