Kontorboom – 7 millioner kvadratmeter etableret gennem en 6 årig periode

I perioden fra 2000-2008 blev der etableret omkring 9 millioner kvadratmeter til kontoranvendelse.

Efter krisen er antallet af etablerede kontorkvadratermeter dog ikke svindet betydeligt ind.
Fra krisens første år 2008 og frem til 2014 er der etableret indre mindre end 7 millioner nye kontorkvadratmeter.
Men det er svært at finde en årsag til de mange nye erhvervskvadratmeter.
“Der sondres ikke i det offentlige bygningsregister, BBR-registeret, mellem, om kvadratmeterne benyttes til kontor, handel, administration eller lager, så det er svært at give et bud på, hvorfor der er kommet så mange nye kvadratmeter” lyder det fra økonom, Mads Lindegaard, fra Dansk Ejendomsmæglerforening.
Foreningen udarbejder for hvert kvartal en oversigt over ledige kvadratmeter på landsdækkende plan.
I april lå tallene for kontor, butik og lager på henholdsvis 2.37 millioner m2, 800.000 m2, og 3.96 millioner m2.
Desuden viser opgørelsen, at Herlev, Frederiksberg samt Gladsaxe kommune topper listen med flest etablerede erhvervskvadratmeter. Hvorimod kommuner såsom, Glostrup, Læsø og enkelte steder på Fyn, viser en tilbagegang.

Læs mere her

Netto-kæden udvider i Europa

Dansk Supermarked starter udvidelsen i Storbritannien, men vil herefter sætte kræfter ind på at brede sig andre steder i Europa.
 I forvejen har detailkæden intet mindre end 1280 butikker fordelt i Danmark, Sverige, Polen og Tyskland.

Den planlagte udvidelse skulle gerne fordoble omsætningen i Netto International, som består af godt 800 discountbutikker uden for de danske landegrænser.
Netto-kæden har indtil for fire år siden haft butikker placeret i Storbritannien, men solgte aktiviteterne (omkring 200 butikker) til Asdakæden, der er ejet af det amerikanske Walmart, til et beløb på 6. mia. kr. 
Men nu returnerer kæden således atter på det britiske marked i første omgang med 15-butikker gennem et partnerskab med britiske Sainsbury’s.

“Nu koncentrerer vi os om det britiske marked, og der ligger et stort arbejde forude, som vil trække ressourcer i organisationen. Men på længere sigt har vi større ambitioner” lyder det fra Per Bank, koncernchef i Dansk Supermarked.

Læs mere på epn.dk

PFA vil investere stort i SAS-portefølje på Amager

PFA vil investere stort i SAS-portefølje på Amager.

Der skal tilføjes boliger, butikker, flere kontorer og måske et hotel til de metronære arealer.

Købet af SAS-ejendommene på Amager er kun første skridt i investeringsprojektet for pensionsfonden. Det samlede investeringsbeløb kan blive både to og tre gange så høje som købsprisen på 735 millioner kroner.

PFA overvejer derudover at fortsætte arbejdet med højhusprojektet Tårnby Towers, som er udarbejdet af tegnestuen Adept. Pensionsfonden krydser fingre for grønt lys til en del byggeri, gerne af boliger.

“Boliger er oplagt, og der vil være frit udsyn ud mod Øresund. Men det kan måske også blive et godt, ordentligt hotel for folk, der kan tage metroen direkte ind til København eller vil besøge Den Blå Planet” lyder det fra Michael Bruhn, direktør for PFA Ejendomme.

Læs hele artiklen her på business.dk