Snegletempoet i dansk økonomi fortsætter

Vækst i Danmark i 2015 gik en smule dårligere sammenlignet med de andre år. Dette viser det nationalregnskab som Danmarks Statistik netop har udgivet. Ifølge cheføkonom Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, vil regnskabet for 2016 blive endnu dårligere, hvilket er meget problematisk. Han udtaler at tallene slet ikke levede op til de forventninger man havde haft for 2015. 

Ifølge artiklen befinder Danmark sig i en vækstkrise, som på nuværende tidspunkt, kun ser ud til at blive værre og værre. 


Læs hele historien på FINANS

Dansk ejendom solgt for bitcoins!

For første gang nogensinde i Danmark er en ejendom blevet solgt for valutaen bitcoins, som er en digital valuta. Det drejer sig om et pizzaria i Mørkov (Sjælland), som er blevet solgt til prisen 117 bitcoins. Omregnet til danske kroner, svarer det til ca. 290.000 kr. og skal man tro flere eksperter, er det ikke den sidste handel gennem bitcoins i Danmark.

Læs hele artiklen på finans.dk.

Nyt kulturkvarter på vej til centrum af København

Der findes allerede rigtig gode muligheder for kulturelle oplevelser i centrum af København, og bare et udsnit af dem tæller Tivoli, Nationalmuseet og Christiansborg. Problemet er bare at disse institutioner ligger bag hegn og lukkede døre. Derfor er et nyt netværk på vej, som vil skabe et kulturcentrum omkring Slotsholmen.

Læs hele historien her.

Dansk velstand skabes ikke i Danmark

Ifølge artiklen “Vores velstand skabes i udlandet” er det lidt en myte at dansk vækst og velstand halter baggud. Ifølge målinger er fremgangen fra 2007 og til nu meget stigende, men problematikken ligger også et helt andet sted; Nemlig at stigningen i velstand skyldes udlandet. Med dette menes at en stor del af vores rigdom skabes uden for landets grænser og ikke i selve Danmark. Ifølge artiklen er dette på ingen måde en holdbar løsning. En af komplikationerne ved dette er, at der ikke skabes danske jobs i virksomheder uden for landets grænser.

Læs hele problematikken HER

Dansk vækst i problemer – det er for svært at rejse kapital!

Sverige er det land der huser flest voksende virksomheder i Europa og herefter ligger Norge på en solid andenplads. Danmark ligger på en 26. plads ud af 37 lande og konkurrerer med landende Bosnien-Hercegovina og Ukraine. Den lave placering skyldes blandt andet den høje erhvervs- og kapitalbeskatning, samt at der bliver færre bank udlån til erhvervslivet.

Det er med andre ord svært at vokse sig stor i Danmark, hvorfor mange danske virksomheder også vælger at vende ryggen til Danmark og søge mod andre steder med billigere muligheder for vækst.

Læs hele historien HER

Mere selskabsskat til erhvervslivet – trods lavere sats!

Selskabsskattesatsen blev i 2014 nedsat til 24,5%. På trods af dette, er statens indtægt på denne konto alligevel steget. En ny undersøgelse viser at dette er en stigning på 3,2 % i forhold til det forgangne år.

Ifølge Dansk Industri kan denne stigning være et tegn på at der igen er kommet godt gang i hjulene i det danske erhvervsliv.

Læs hele artiklen HER