Iværksætter-by på Frederiksberg

Just-Eats stifter Jesper Boch har været drivkraften gennem de seneste halvanden år, hvor projektet indtil nu har stået på. Projektet er en iværksætter-by under navnet ’Start-up City’, med beliggenhed på den gamle postgrund på Finsensvej i Frederiksberg kommune. Det samlede beløb for hele byggeprojektet kommer til at løbe op omkring de 400 millioner kroner, og Jesper Borch har derfor brug for økonomiske allierede for at få stablet hele projektet på benene.

Det endelige byggeri vil bestå af 550 kontorer eller såkaldte arbejdsstationer. Derudover vil der også være plads til 131 boliger, restauranter, konference- og undervisningsfaciliteter. Dette resulterer bland andet i et 13 etagers højt tårn. Netop højden på byggeriet var noget af det, der har vagt bekymring hos borgerne på Frederiksberg.

Iværksættere vil kunne få mulighed for at bo og arbejde under samme tag. Der vil også blive mulighed for en mentorordning, hvor nye iværksættere kan blive tillagt en mentor til at rådgive dem gennem processen, hvis de afgiver en mindre procentdel af deres virksomhed.

Lokalplanen forventes at komme i offentlig høring inde for den næste uge. Læs mere her.

Marielyst: brand kostede kroen

På Marielyst strandvej lå Strandkroen indtil mandag aften. Her rykkede 25 brandmænd ud, da flammerne opslugte kroen. På trods af den markante udrykning stod intet til at rede.

Ejerne af kroen har siden 2004 været Michael Hillerup Larsen og konen Lene. På trods af, at det var et stort slag, har de stadig planer om at opbygge kroen igen. Michael udtaler, at han var godt forsikret, så de regner med, at kroen kommer tilbage i samme stil og stand som tidligere. Det vil nok vare omkring et år, inden man igen vil kunne få stegt flæsk med persillesovs på stedet. Stamgæster var nede og sige farvel til den gamle kro og trøste familien tirsdag.

Der er tilkaldt brandteknikere fra København for at undersøge brandårsagen. Der er dog indtil videre ikke umildbar grund til at tro, at der skulle være foregået en kriminalitet.

Læs hele artiklen her.

Vejle: C.F. Møllers tegnestue endelig solgt

På Nørrebrogade centralt i Vejle ligger den 1.375 kvadratmeter store bygning, der de seneste år har været ejet af C.F. Møller. Det har været en hård kamp at få bygningen solgt, men nu er det endelig lykkedes. Det er en lokal investor i Vejle, der har opkøbt den store ejendom for 9,6 millioner.

Da den blev bygget i 1920 var det oprindeligt en forklæde- og kittelfabrik. C.F. Møller opkøbte ejendommen i 2003 til det formål at anvende den som tegnestue. Efter han selv flyttede fra ejendommen i 2009, har ejendommen løbende været til salg eller lejet ud. Der blev her til foråret lagt en målrettet salgsstrategi, og da markedet var gunstigt, så kom salget i hus i løbet af 14 dage.

Læs hele artiklen og se billeder af bygningen her.

Fynsk designmøbelfabrikant med vind i sejlene

 

2017 var et godt år for den fynske firma Carl Hansen & Søn, der blandt andet er kendt for deres ikoniske stol. De flyttede ud, ansatte folk, investerede i at opkøbe møbelfirmaer og kom alligevel ud af året med succes. Firmaet leverede et regnskab for året, som er det bedste i designfirmaets 110 år. I alt lød overskuddet på 30 millioner danske kroner. Dette bygger på en markant fremgang de seneste otte år.

Firmaet har nu samlet deres danske faciliteter i Gelsted på Fyn. Her har de adresse i et 37.000 kvadratmeter stort erhvervskompleks. Der har også været brug for mere plads til de 30 par ekstra hænder Carl Hansen & Søn har ansat i årets løb.

Den store succes giver det danske designmøbelfirma blod på tanden til at udvide yderligere og forventningerne for fremtiden er høje. Læs hele artiklen og se billede af deres stol på tv2fyn.dk.