Fremdrift i nethandlen øges af fordelagtige fragtpriser

Der forventes en markant stigning i antallet af nethandler på baggrund af de forbedrede forhold for køb og fragt af varer på nettet.

Det er positivt, at der er nogle fragtoperatører, der gør det nemmere at handle på nettet, fordi det er med til at stimulere e-handel markedet. Det øger chancen for, at flere forbrugere benytter sig af det,” lyder det fra kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelse, Jacob Schaumburg-Müller.
Priserne på varerne i nethandel er i dag tilnærmelsesvis nær dem, der fremgår i de fysiske butikker, hvilket naturligvis gør onlinekøbene endnu mere attraktive, påpeger, Bruno Christensen, direktør for konsulenthuset Detailhandels Promotion.

Den positive udvikling har også en bagside
Nethandelen, der nu yderligere øges af billige priser og nem levering, presser de fysiske butikker i Danmark, der i forvejen er ramt af den økonomiske krise.
For at komme problematikken til livs forsøger flere butikker sig med kreative tiltag. “Nogle fysiske butikker slår igen ved at lave flere spændende butikker at komme i. På nogle områder vil det vigtigste sted at købe produkter stadig være de fysiske butikker,” siger Bruno Christensen.

Læs hele artiklen her